Uniwersytet w Białymstoku, ogłasza konkurs ofert na najem lokalu użytkowego przeznaczonego na działalność gospodarczą na prowadzenie bufetu studencko-pracowniczego w Uczelnianym Centrum Kultury
Wynajmujący Uniwersytet w Białymstoku, ul. M. Skłodowskiej-Curie 14, ogłasza konkurs ofert na najem lokalu użytkowego przeznaczonego na działalność gospodarczą, prowadzenie bufetu studencko-pracowniczego w Uczelnianym Centrum Kultury przy ul. K. Ciołkowskiego 1 N (Kampus) w Białymstoku.
Przedmiot i główne warunki najmu
Przedmiotem najmu jest lokal użytkowy przeznaczony na prowadzenie baru, położony na parterze budynku UCK przy ul. K. Ciołkowskiego 1 N o powierzchni 71,7 m² w tym 17,3 m² bar, 41,7 m² kafeteria oraz zaplecza kuchennego 12,7 m² bez wyposażenia.
- Najemca zobowiązany będzie do zapłaty na rzecz Wynajmującego następujących opłat:
- wskazanej w ofercie stawki miesięcznego czynszu (powiększonej o podatek od towarów i usług w wysokości obowiązującej w dniu wystawienia faktury)-tytułem za korzystanie z przedmiotu najmu
- dodatkowo kwoty kosztów dostawy i zużycia mediów: energii elektrycznej, ciepła, wody oraz za zrzut ścieków, a także podatku od nieruchomości.
2. Najemca zobowiązany będzie ponadto do:
- utrzymania we własnym zakresie porządku i czystości w wynajmowanych pomieszczeniach i na parkingu przy lokalu oraz usuwania we własnym zakresie odpadów komunalnych,
- pokrywania we własnym zakresie kosztów bieżących napraw i remontów użytkowanych pomieszczeń po uzgodnieniu z Wynajmującym
- wykonywania we własnym zakresie i na własny koszt aranżacji lokalu, po uzgodnieniu z Wynajmującym
- zakazu palenia papierosów w wynajmowanych pomieszczeniach.
Warunki udziału w konkursie ofert:
- Oferenci zainteresowani udziałem w konkursie zobowiązani są do złożenia pisemnej oferty w nieprzekraczalnym terminie do dnia 9 lipca do godz. 12ºº w siedzibie Wynajmującego przy ul. M. Skłodowskiej-Curie 14, pokój 1008, X piętro. Oferta powinna być złożona w zamkniętej kopercie, na której należy umieścić napis: Oferta lokal UCK przy ul. K. Ciołkowskiego 1 N (Kampus).
- Oferta powinna zawierać:
- podanie przykładowych asortymentów dań gorących, wyrobów garmażeryjnych, zestawów obiadowych i napoi.
- doświadczenie w prowadzeniu punktów gastronomicznych - pisemne referencje
- oferowana cena za metr ² wynajmowanej powierzchni
3. oświadczenie oferenta, że:
1) zapoznał się z warunkami konkursu ofert oraz, że je akceptuje,
2) posiada uprawnienia do prowadzenia działalności,
3) dysponuje osobami, które posiadają kwalifikacje do pracy,
4) zapoznał się z warunkami lokalowymi i wyposażeniem pomieszczeń będących przedmiotem najmu oraz jego otoczeniem i nie wnosi do nich zastrzeżeń /wizja lokalna/
5) będzie uiszczał zaoferowany czynsz, a ponadto opłaty za media.
Do oferty należy dołączyć:
- Koncepcję działalności (godziny otwarcia, ilość osób obsługi, wizje działalności).
- Rodzaje oferowanych produktów i ich cenę,
- Wystrój lokalu z wykazem zainstalowanych urządzeń.
Kryterium oceny ofert /max 100 pkt/:
- asortyment – max 30 pkt.
- cena asortyment – max 30 pkt.
- doświadczenie/referencje – max 15 pkt.
- cena za m ² - max 15 pkt.
- godziny otwarcia – max 10 pkt.
Przebieg konkursu ofert:
1. Oceny dokona powołana komisja.
2. Wynajmujący nie przewiduje otwarcia ofert z udziałem oferentów, lecz zapewnia, że otwarcie i ocena będzie miała charakter komisyjny, z których to czynności sporządzony zostanie protokół.
Kontakt pod nr tel. 85 745 7115